Statii radio Iasi Cum lucreaza antenele in general Dacia Service Iasi Duster


Statie Radio CB Iasi duster,dacia,service,iasi,original,piese,schimb,omologat,autorizat,agreeat,bras,caremil,revizii,logan,sandero,mcv,depozit,atelier,oferta,statie,statii,radio,iasi,cum,lucreaza,antena,antele,,cb,operare,lungimea,dimensiuni, Magazinul de Statii Radio Iasi

Momementan activitatea comerciala a companiei pentru acest domeniu de activitate s-a incheiat. Atelierul de statii radio a fost desfintat. Acest site web ramane doar o prezentare informativa fara posibilitatea plasarii de comenzi. Va multumim pentu intelegere!

Cum lucreaza antenele in general

Cind emitatorul injecteaza un curent radio in antena, aceasta incepe sa produca un cimp magnetic in jurul ei. Aceasta este unda radio. Cind campul magnetic intalneste o alta antena, induce in aceasta un curent pe care receptoarele il transforma in sunet. Un rol important il joaca lungimea antenei!

Cimpul magnetic produs de antena, va produce un curent in orice suprafata de metal pe care o loveste dar cu cat lungimea acestora este mai aproape de una din relatiile de calcul ale antenelor cu atat curentul indus in ele este mai mare. Cum am mai vorbit, banda de cb are 11m. Daca, de exemplu, lungimea obiectului este de 5.5 m , jumatate din lungimea de unda, 2.75 m (1/4), sau 11m (lambda), curentul indus va fi mult mai mare decit in alte fiare care nu se apropie de aceste lungimi.

Cind auzi pe cineva ca-si regleaza antena, de obicei acesta se duce sa o lungeasca sau sa o scurteze la una din aceste lungimi. Aceste lungimi au o denumire specifica. Rezonanta antenei. Toate antenele au un punct exact de rezonanta. Rezonanta antenei, este frecventa in MHz unde antena este in stare de balans electric care este determinat de lungimea antenei. Aceasta se poate calcula cu formula:


Lungimea de unda in m:
Lambda = 300/frecventa (MHz)
Sa bagam putin ochiul in exemplul urmator, sa folosim citeva cifre:
Canalul 40: frecventa 27.405 MHz
Lambda=10.946 m


Daca vrem sa facem o antena pentru canalul 40, taiam o teava de aluminu care sa aiba ½ din lambda, adica 10.946/2 = 5.473 m si am facut o antena care rezoneaza exact pe canlul 40 CB . Teava asta ar trebui sa receptioneze canalul 40 foarte bine!

Hai sa mai vedem o antena lambda/4 sau antena de 2.75 scoatem calculatorul , impartim lambda cu 4 si obtinem lungimea tevii l = 2.736. Si aceasta antena rezoneaza bine cu canalul 40 pe care incercam sa-l receptionam!

Pana acum am vorbit doar de receptie dar si cu emisia este identic. Antena emite si receptioneaza la fel de bine, in conditii optime, datorita acestor calcule!

Important!!!: Pentru masuarea frecventei de rezonanta , folositi un wobbler!!!!

Textele si exprimarea si drepturile de autor apartin dlui Sorin Petre - 233SX011
Sursa: Articol unde radio


65495 citiri | Publicat in data de 30 Iulie 2010 |cum,lucreaza,antena,antele,radio,cb,operare,lungimea,dimensiuni,antene,mari,mici

INFO LINE Statii Radio 0752 404 328
Ghid utilizare Statie Radio
Statie radio de putere
In Romania legal aveti voie sa utilizati echipamente radio cb care emit MAXIM 4 WATTI. In cazul in care detineti echipamente (statii, amplificatoare)cu puteri mai mari de 4 watti, va recomandam sa le folositi doar in tarile unde acest lucru este permis, in caz contrar riscati sa fiti amendat contraventional.
Statii Radio CB
- Accesorii pentru statii radio
- Statie radio CB
- Antene radio CB
- Auto - Accesorii electronice
Statii Radio Iasi
- Statie radio Albrecht
- Statie radio Magnum
- Statie radio Maxon
- Statie radio Midland
- Statie radio PNI
- Statie radio President
- Statie radio TTI
- Statii radio Bytrex
- Statiie radio Stryker
Informatii utile
- Demo live statii radio Iasi...
- Cum functioneaza noile radare ...
- Cum lucreaza antenele in gener...
- Gain sau Castigul unei antene ...
- SWR & Reflectanta la statii ra...
- Cum alegem antena pentru stati...

Atentionare comerciala: Pretul produselor este cel afisat pe site doar in conditiile in care acesta nu este cuprins in oferta saptamanii si nu este la vanzare la un alt pret (mai mic sau mai mare). Valabilitatea ofertei comerciale a produselor afisate pe site si cuprinse in oferta saptamanii este de 24 de ore de la prezentare si in limita stocului.

Cum cumpar/comand | Cum platesc | Livrare | Garantie | Termeni | Contact | Harta site Sitemap
Produs de Consultanta GDPR © Curs DPO ANPC: 021/9551

Euro Market prin Elmarcont srl © din 2009 Toate drepturile rezervate.Curs Dezvoltare Durabila COR 242232 Online | Rapid Transformational Therapy - RTT Therapy Ana's Therapy | Implementare ESG Raportare ESG Kit Esg |